14 Cursos online per a aquest estiu

«La ment és com un paracaigudes … Només funciona si la tenim oberta» Albert Einstein.

Benvingut, agost. Ja és aquí el mes de relax per excel·lència. Per fi arriba per a molts el parèntesi tan merescut, després d’un any treballant i lluitant cada dia en els teus projectes. Els teus pensaments comencen a canviar d’escenari, d’estat d’ànim i de color.

Però no li donis vacances a la teva matèria gris, mantingues la teva ment oberta i activa. Per què no aprofites una mica del teu temps lliure per a reciclar-te o per a començar aquest curs que et venia de gust fer, però que mai vas poder encaixar en la teva pleníssima agenda?

Avui proposem alguns cursos en línia gratuïts que hem trobat per la xarxa, relacionats amb la tecnologia i la indústria, per a que puguis mantenir-te en forma, ment inquieta.

Indústria 4.0

 • Diseña, fabrica y programa tu propio robot (en castellà) creat per la Universitat Politècnica de València via edX, per a aquells que vulguin iniciar-se en el món de l’electrònica, fabricació digital i la robòtica.
 • Industry 4.0: How to Revolutionize your Business (en anglès) creat per The Hong Kong Polytechnic University via edX. És una introducció a la IV Revolució Industrial, els seus sistemes i teconlogies, i com impactaran en els negocis i la societat.
 • How Virtual Reality works (en anglès) creat per The University of California, San Diego via edX. Exploraràs els conceptes bàsics del programari de Realitat Virtual mitjançant la còpia i modificació de JavaScript per a dissenyar aplicacions de Realitat Virtual.
 • Smart Cities (en anglès) creat per The Open University via Future Learn. Explora el paper de la tecnologia i les dades a les ciutats, i aprèn com pots participar en la creació de ciutats intel·ligents.
 • Innovación agroalimentaria (en castellà) creat per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic via Coursera. És una oportunitat per a què els petits i mitjans empresaris comptin amb eines que els facilitin el desenvolupament de nous productes de qualitat i que incrementin la seva competitivitat en el mercat.

cursos tic en estiu 2018

Cursos TIC

 • Computer Science 101 (en anglès) creat per la Stanford School of Engineering via Stanford Online. Coneixeràs idees essencials d’informàtica, els ordinadors poden semblar complicats, però en realitat funcionen amb uns pocs patrons simples.
 • Data Bases (en anglès) creat per Lagunita de la Universitat de Stanford. Trobaràs una sèrie de mini cursos sobre Bases de Dades, que podràs combinar com vulguis. Entra en contacte amb els famosos SQL, UML, XML, XQuery i molts més.
 • Fundamentos TIC para profesionales de negocios: Programación (en castellà) creat per la Universitat Politècnica de València via edX. Si has de treballar amb les TIC i et falten coneixements, aprendràs els fonaments de la programació de software.

Analítica

 • Analytics for Decision Making (en inglés) creado por Babson vía edX. Descubre los conceptos básicos del Big Data y aprende a analizar diferentes tipos de datos para tomar decisiones empresariales inteligentes.
 • Análisis de datos creado por Tecnológico de Monterrey vía Coursera. Encontrarás vídeos, lecturas e información clave para enriquecer tus conocimientos y habilidades en el campo de la Analítica y de los datos.
 • Analyzing and Visualizing Data with Excel (en inglés) creado por Microsoft vía edX. Aprende a importar datos desde diferentes fuentes, crea mashups entre orígenes de datos y prepáralos para el análisis. Explora, analiza y visualiza tus datos.

Formació Agile

 • Producción lean, el camino hacia la productividad (en castellà) creat per Tutellus. Coneixeràs la filosofia i les eines bàsiques per a comprendre la cultura de millora contínua i impulsar la productivitat de la teva organització.
 • Introducción a Agile y Scrum (en castellà) creat per Tutellus. Aprendràs les bases de la metodologia Scrum i Agile per a desenvolupar-te en projectes de forma eficient
 • Agile Software Development (en anglès) creat per ETHzürich via edX. Analitza les idees àgils clau, els seus beneficis, les seves limitacions, per a millorar les teves habilitats en el camp del sofwtare.

 

A Bluesmart esperem que els cursos siguin del teu interès, i que t’animis a obrir la teva ment a nous coneixements. Ara només ens queda desitjar-te un bon estiu!

La Digitalización de la Industriasoftware industrial