8 reptes per a la Indústria

 In Blog, Indústria 4.0

La IV Revolució Industrial ens situa en un pont de dues direccions que uneix societat i tecnologia, i que connecta el món físic amb el món virtual

Les noves tecnologies brinden a la indústria manufacturera la possibilitat de donar resposta a les noves exigències dels clients a nivell de Productes, Processos i Models de negoci, impactant directament en la cadena de valor.

Estem davant d’un canvi de forma de fabricar que té com a base la connectivitat i la personalització de productes i serveis. I no només això, estem davant d’un canvi cultural en la forma de comprar i consumir. Per això, creiem que el disseny estarà al centre d’aquest nou model, i la diversificació i la segmentació arribaran nivells insospitats.

Les TIC, l’analítica de dades, el Big Data, l’automatització industrial, el Cloud Computing i el IOT ja estan revolucionat el sector industrial. Les empreses aspiren a ser fàbriques intel·ligents, centrant-se en arribar a ser flexibles, àgils i eficients, passant per ser receptives, col·laboratives, segures, predictives i sostenibles.

Arribats a aquest punt, cal plantejar-nos quins reptes haurà d’afrontar la indústria manufacturera per abraçar la Transformació Digital.

8 Reptes per a la Indústria:

  1. Integració d’ERP i MES. El repte està en integrar els processos de la interfície d’empresa (ERP) i el nivell de gestió en planta (MES), i així comprendre de manera uniforme els processos i la interacció estandarditzada de tots els elements del procés, per aconseguir un sistema de producció flexible, de baixa jerarquia i eficient.
  2. Desenvolupament de programari i sistemes d’anàlisi que converteixin el diluvi de dades produïdes per les fàbriques intel·ligents en informació útil i valuosa per a la presa de decisions i conèixer al client de manera exhaustiva.
  3. Adaptar la producció a la demanda en temps real. Fabricació, logística, encàrrec i disseny hauran d’alinear-, no només amb la pròpia planta, sinó amb el client. La demanda és tan canviant que els processos de fabricació han de ser més elàstics, perquè manarà la personalització.
  4. Implementar sistemes de multi-sensorització que permetin la recollida de dades, sistemes d’aprenentatge i una presa de decisions automàtica, així com més capacitat per realitzar comunicacions sense fils.
  5. Seguir processos Six Sigma per eliminar la variabilitat amb l’objectiu d’assegurar la reducció d’errors, defectes i errors de lliurament de productes.
  6. Assegurar la traçabilitat dels components en tota la cadena de valor, per recopilar la informació necessària de cada unitat produïda.
  7. Connectar la planta industrial amb el punt de venda.
  8. Utilitzar processos d’identificació d’errors i fallades tant en la fabricació com en el lliurament de productes.

No et quedis enrere. És moment de seure i analitzar en quin punt està la teva fàbrica i veure quin recorregut hauràs de fer per sumar-te al paradigma de la Indústria 4.0.

Deixa’ns acompanyar-te en la recerca d’una major i millor eficiència, sabem com obtenir processos productius optimitzats, mitjançant la implantació de solucions tecnològiques que facilitin la gestió del manteniment, optimitzant i automatitzant processos, millorant així l’adequació dels teus productes.

Acceptes el repte? Explica’ns el teu projecte.

 

Siemens PLM Software premia a BluesMart como partner destacado implantando Preactor