L’empresa va apostar per plantejar canvis que afectaven a l’àmbit de la gestió i producció. Necessitaven un sistema de planificació basat en la demanda i un pla de producció que permetés definir les capacitats de la planta, torns de treball, etc.. per a equilibrar els nivells d’estoc, la eficiència productiva i la qualitat en el servei. Reduïr costos, fidelitzar als clients i optimitzar la cadena de subministrament eren els objectius de la companyia. En definitva, buscaven una solució per al mitjà-llarg termini i per al curt termini.

Els consultors i tècnics de BlueSmart es van encarregar de tot el procés d’implantació, van instal.lar i configurar el software Simatic It Preactor AS (curt termini) i Simatic It Preactor AP (mitjà-llarg termini). A més, van aportar un connector (un desenvolupament propi) per a enllaçar l’ERP del client i Preactor.

Amb la optimització de la cadena de subministrament, Takasago va aconseguir arribar d’una forma més rápida i segura als seus clients. La reducció d’estocs i la automatizació i optimització de tots els processos logístics va evitar els excedents de capacitat d’emmagatzematge i, per tant, el fet de no haver d’invertir en nous magatzems.

Related Projects
Premium Ingredients amplia certificaciones de seguridad - Caso de éxito BlueSmart