4 desafiaments a la indústria d’alimentació i begudes

Els fabricants de productes de consum s’enfronten a grans reptes. D’una banda, necessiten crear nous productes i actualitzar els existents segons les tendències del mercat. De l’altra, han de desenvolupar productes nous i innovadors davant de les exigències del compliment normatiu, la sostenibilitat, la complexitat de la cadena de subministrament, la productivitat industrial, l’augment dels costos dels productes bàsics i les necessitats canviants dels clients .

Per la nostra experiència, sabem que el sector d’aliments i begudes s’enfronta a un conjunt de demandes úniques que donen com a resultat un entorn particularment desafiant per a la programació de la producció. Avui parlarem dels reptes d’aquest sector, i de les aplicacions de Preactor AS per a fer-los front.

4 desafiaments del sector “Food & Beverage”

industria alimentacio

1. Variació de les matèries primeres i la demanda

L’estacionalitat i la confiança en els rendiments dels cultius vol dir que la quantitat i qualitat de les matèries primeres i la demanda poden fluctuar molt. El planner ha d’estar en condicions de preveure moltes eventualitats i respondre fàcilment a la situació actual.

2.Vida útil curta

Per als materials i productes peribles és essencial optimitzar el temps de producció per evitar el malbaratament.

3.La forta pressió dels clients sobre els preus

Per mantenir la rendibilitat enfront de la pressió per reduir els preus, cal garantir que el procés de producció es realitzi de la manera més eficient possible.

4.Complexitat del procés de producció

Una barreja de modes de producció discrets i de processos pot donar com a resultat complexos requisits de planificació i programació, sovint amb objectius contradictoris per a diferents parts del procés.

1 solució per al 4 reptes: Simatic IT Preactor AS

preactor software aps

1. Variació de les matèries primeres i la demanda

Preactor té en compte la disponibilitat de materials en crear la seqüència de producció. A més, pots definir regles que controlin la manera com es consumeixen els materials.

Això vol dir que, encara que hi hagi canvis sobtats en la disponibilitat del material o regles complexes sobre l’ús de diferents materials, aquests canvis i regles es poden ajustar per garantir que la producció programada sigui un reflex de les teves necessitats. El procés de reassignació de materials i la creació d’una nova seqüenciació es poden dur a terme en minuts.

2.Vida útil curta

Tot i tenint una acurada planificació a llarg termini, podria haver-hi problemes amb la producció de productes de curta durada si la seva programació a curt termini no està configurada per a lluitar amb les consideracions de la vida útil. Preactor pot generar programacions que prioritzin els productes de curta durada i assenyalar possibles problemes de vida útil per al planificador.

3.La forta pressió dels clients sobre els preus

En l’entorn competitiu actual, és essencial optimitzar el procés de producció per a minimitzar les despeses generals. Mitjançant algoritmes de programació complexos i donant al planificador la visibilitat per a identificar i reaccionar davant els problemes, ja siguin temps de canvi costosos, un alt inventari o un mal compliment de la data de venciment, pots configurar Preactor per a minimitzar-los.

4.Complexitat del procés de producció

Per a compondre processos de fabricació complexos i, per la seva flexibilitat, Preactor pot configurar per a crear una programació basada en la realitat del teu entorn de producció. No importa si la complexitat està en les rutes de procés dels productes o les restriccions en el procés de fabricació, Preactor té la capacitat per afrontar-lo.

Comença el teu camí cap a la indústria 4.0

Sabem que per al teu negoci és essencial preveure les necessitats dels recursos de fabricació, organitzar l’ús eficient dels materials, el personal i les màquines, i lliurar un servei al client excel lent amb una alta rendibilitat.

Ja sigui que estiguis optimitzant les operacions actuals o desenvolupant la propera fase de creixement, la visibilitat ajuda a prendre decisions amb fonament i a avançar-se a la competència.

Vols veure la transformació que Preactor pot dur a terme en el teu fàbrica, sense riscos financers?

Descarrega SIMATIC IT Preactor Express i comença avui, gratis.

Font: Siemens PLM Software

programación de la producción con preactorsoftware aps preactor